Onderzoek naar Zorg bij de audicien

[bericht van 19 juli 2021]

Op 15 juli hebben we ons eindrapport opgeleverd aan Zorginstituut Nederland. Zij nemen de bevindingen mee in het vervolgproces van de verdiepingsfase. In overleg met stakeholders wordt nu gewerkt aan een verbetersignalement. Zodra dat signalement openbaar wordt (eind ’21, begin ’22?) zal ons onderzoeksrapport openbaar worden. We zullen het op dat moment ook via onze website beschikbaar stellen.

In ons eindrapport hebben we aangegeven dat de vragenlijsten als pdf te vinden zijn via deze pagina. U vindt de vragenlijsten via onderstaande linkjes:

210316 PDF vragenlijst audiciens

210315 PDF vragenlijst slechthorenden

*** UPDATE 19 maart 2021 ***

Speciaal bericht voor slechthorenden met een hoortoestel

We krijgen veel reacties binnen. Dank daarvoor!

Mocht u het onprettig vinden om een digitale vragenlijst in te vullen, dan kunnen wij de enquête op papier toesturen. Als u uw adresgegevens hieronder achterlaat, sturen wij u alles toe. U kunt ook zelf een PDF-bestand downloaden [klik hier] en de vragenlijst per post inzenden naar Zorgvuldig Advies, Grebbenberglaan 15 (kamer 0.13), 3527 VX te Utrecht.

Doe dat aub wel voor 2 april, dan kunnen we de resultaten meenemen in de analyse.

***

[bericht van 5 maart 2021]

Goed horen en kunnen communiceren zijn in het dagelijks leven belangrijk.

Zinnige Zorg

Met het project Zinnige Zorg Slechthorendheid en Doofheid brengt Zorginstituut Nederland in beeld hoe de zorg die vanuit het basispakket wordt vergoed, in de praktijk wordt geleverd. Zorgvuldig Advies voert voor dat project samen met Panaxea een onderzoek uit.

Wij onderzoeken wat er beter kan in de zorgtrajecten voor mensen met slechthorendheid. Een goed hoortoestel maakt het mogelijk om (weer) te functioneren in de maatschappij. Maar door overdiagnostiek en overbehandeling kunnen mensen zorg krijgen die niet nodig is. Maar andersom is ook het geval: we willen ook niet dat iemand te weinig behandeling krijgt.

In ons verdiepend onderzoek kijken we naar het zorgtraject bij de audicien voor volwassenen met een perceptief gehoorverlies van tenminste 35 dB aan één oor. We willen zowel van audiciens als van gebruikers van een hoortoestel weten welke zorg wordt gegeven bij het kopen van een hoortoestel. De vragen gaan over (1) de keuze voor een hoortoestel, (2) hoe de instelling van het hoortoestel is gegaan bij de audicien en (3) of de audicien nog andere zorg heeft geboden.

Twee vragenlijsten

We hebben twee enquêtes open staan, één voor slechthorenden en één voor audiciens. Bent u of kent u iemand in de doelgroep? Doe mee en/of attendeer mensen op ons onderzoek!

Link naar de vragenlijst voor slechthorenden [klik hier]

Link naar de vragenlijst voor audiciens [klik hier]

Meedoen is mogelijk tot 4 april 2021.

Dit onderzoek leidt tot verbeteracties. Zodat iedereen de zorg en aandacht krijgt die nodig is. Uw ervaring levert ons veel informatie en is daarom belangrijk voor ons! Alvast bedankt voor uw deelname!

Weten wat er beweegt in de zorg?
Neem contact met ons op

Piet de Bekker
06 51 20 88 03
Mail versturen

Ed Maagdelijn
06 42 72 71 25
Mail versturen

Michiel Verkoulen
06 44 96 22 22
Mail versturen

Zorgvuldig Advies B.V. - KvK no. 83030123 - BTW no. NL 8626.98.169.B01 - IBAN: NL70 RABO 01475.17.656