Inschrijfpagina webinar ’transgenderzorg in de huisartsenpraktijk’

Nederland telt steeds meer transgender personen. Dit blijkt bijvoorbeeld uit het toenemende aantal mensen dat hun officiële geslachtsregistratie laat wijzigingen. De huisarts zal dan ook in toenemende mate mensen in de praktijk zien die worstelen met vraagstukken rondom hun gender en mensen die wensen een (medische) transitie te ondergaan.

Om huisartsen van goede informatie te voorzien over deze zorg wordt de webinar ‘transgenderzorg in de huisartsenpraktijk’ georganiseerd. In 2023 zullen nog drie webinars georganiseerd worden.

In de webinar van 1,5 tot 2 uur ontvangt u de informatie die nodig is om goede zorg te kunnen bieden aan transgender personen. Thema’s die aan bod komen zijn onder andere informatie over relevante terminologie zoals genderdysforie, de geldende kwaliteitsstandaarden en een toelichting op het zorglandschap. Daarnaast gaan we in op de rol die de huisarts wel en niet kan innemen en welke vraagstukken in de huisartsenpraktijk naar voren komen bij deze zorg.

U kunt kiezen om deel te nemen op de volgende momenten:

 • Dinsdag 18 oktober 2022 om 19:30 uur (heeft reeds plaatsgevonden)
 • Donderdag 24 november 2022  om 19:30 uur (heeft reeds plaatsgevonden)
 • Woensdag 1 februari 2023 om 19:30 uur (heeft reeds plaatsgevonden)
 • Dinsdag 16 mei 2023 om 19:30 uur
 • Woensdag 4 oktober 2023 om 19:30 uur

Als u interesse heeft om de webinar in het voorjaar of najaar van 2023 te volgen, kunt u zich inschrijven voor deze opties en ontvangt u binnenkort meer informatie.

De webinar wordt ontwikkeld en gegeven door een huisarts/seksuoloog (SeksHAG), een endocrinoloog, ervaringsdeskundigen en de Kwartiermaker Transgenderzorg[1].

Accreditatie voor de webinar wordt aangevraagd.

Schrijf je nu in!

  Naam (verplicht)
  Ik wil graag deelnemen aan de webinar op
  Woensdag 1 februari om 19:30 uurVoorjaar/zomer 2023Najaar 2023
  Ik ben werkzaam als
  Praktijkhoudend huisartsWaarnemend huisarts of huisarts in loondienstKaderhuisartsHuisarts in opleidingAnders, namelijk:
  Welke ervaring heb je als huisarts met transgender personen of met mensen die worstelen met hun genderidentiteit?
  Heb je specifieke vragen over deze thematiek?
  Hoe ben je bij deze webinar terecht gekomen?
  Via collega’sVia internetVia mijn patiëntenAnders, namelijk:

   

  [1] In opdracht van Zorgverzekeraars Nederland en het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport werkt Zorgvuldig Advies als Kwartiermaker Transgenderzorg aan het verlagen van wachttijden in de transgenderzorg, betere samenwerking tussen zorgaanbieders en het toekomstbestendig maken van de transgenderzorg.