Inschrijfpagina webinar ’transgenderzorg in de huisartsenpraktijk’

Nederland telt steeds meer transgender personen. Dit blijkt bijvoorbeeld uit het toenemende aantal mensen dat hun officiële geslachtsregistratie laat wijzigingen. De huisarts zal dan ook in toenemende mate mensen in de praktijk zien die worstelen met vraagstukken rondom hun gender en mensen die wensen een (medische) transitie te ondergaan.

Om huisartsen van goede informatie te voorzien over deze zorg wordt de webinar ‘transgenderzorg in de huisartsenpraktijk’ georganiseerd.

In de webinar van 1,5 tot 2 uur ontvangt u de informatie die nodig is om goede zorg te kunnen bieden aan transgender personen. Thema’s die aan bod komen zijn onder andere informatie over relevante terminologie zoals genderdysforie, de geldende kwaliteitsstandaarden en een toelichting op het zorglandschap. Daarnaast gaan we in op de rol die de huisarts kan innemen en welke vraagstukken in de huisartsenpraktijk naar voren komen bij deze zorg.

U kunt kiezen om deel te nemen op drie verschillende momenten:

 • Dinsdag 18 oktober om 19:30 uur (heeft al plaatsgevonden)
 • Donderdag 24 november om 19:30 uur
 • Woensdag 1 februari om 19:30 uur

De webinar wordt ontwikkeld en gegeven door een huisarts/seksuoloog (SeksHAG), een endocrinoloog, ervaringsdeskundigen en de Kwartiermaker Transgenderzorg[1].

Accreditatie voor de webinar wordt aangevraagd.

Schrijf je nu in!

  Naam (verplicht)
  Ik wil graag deelnemen aan de webinar op
  Dinsdag 18 oktober om 19:30 uurDonderdag 24 november om 19:30 uurWoensdag 1 februari om 19:30 uur
  Ik ben werkzaam als
  Praktijkhoudend huisartsWaarnemend huisarts of huisarts in loondienstKaderhuisartsHuisarts in opleidingAnders, namelijk:
  Welke ervaring heb je als huisarts met transgender personen of met mensen die worstelen met hun genderidentiteit?
  Heb je specifieke vragen over deze thematiek?
  Hoe ben je bij deze webinar terecht gekomen?
  Via collega’sVia internetVia mijn patiëntenAnders, namelijk:

   

  [1] In opdracht van Zorgverzekeraars Nederland en het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport werkt Zorgvuldig Advies als Kwartiermaker Transgenderzorg aan het verlagen van wachttijden in de transgenderzorg, betere samenwerking tussen zorgaanbieders en het toekomstbestendig maken van de transgenderzorg.