profiel foto Laura Blomaard

Laura Blomaard

Laura is een betrokken en deskundig adviseur. Door haar achtergrond als arts kan zij zich goed verplaatsen in de zorgprofessional. Zij werkt daarom graag aan projecten die direct invloed hebben op het werk in de praktijk.

Ik hou van opdrachten waarin ik mensen kan enthousiasmeren om samen te werken. Hierbij staan goed luisteren, het afwegen van verschillende belangen en het verbinden van verschillende werelden en perspectieven voor mij centraal.

Ik ben een betrouwbaar en deskundig adviseur die graag gedegen onderzoek doet om te onderbouwen hoe processen verlopen en of verandering ook gepaard gaat met positieve uitkomsten.

Laura is al vanaf jongs af aan werkzaam in de zorg: van vakantiekracht in de verpleeghuiszorg, tot arts en onderzoeker in de ouderenzorg. Laura studeerde Geneeskunde aan de Universiteit Leiden en werkte een periode als huisarts in opleiding in regio Den Haag. In 2021 promoveerde zij met haar onderzoek naar de implementatie van een screeningsinstrument naar kwetsbaarheid bij ouderen op de spoedeisende hulp. Naast de benodigde kwantitatieve en kwalitatieve onderzoeksvaardigheden, leerde Laura tijdens haar onderzoek de wereld van de wetenschap te verbinden met de weerbarstige praktijk. In 2022 verruilde Laura haar werk als zorgprofessional voor een baan als adviseur bij Zorgvuldig Advies, waarin zij de zorg vanuit weer een ander perspectief benadert. In haar vrije tijd speelt Laura graag fagot in verschillende orkesten en ensembles.

 Ik zet mij graag in voor toegankelijke zorg voor iedereen. Het versterken van de eerste lijn is hiervoor een belangrijk thema. Dit doe ik o.a. door ondersteuning van de huisartsen van Flexdokters, een not-for-profit cooperatie van zelfstandige praktijkhouders. Ik werk met name aan de opzet van een programma voor chronische zorg, waarbij innovatief werken en regie voor de patient centraal staan. Voor toegankelijke zorg is preventie ook van groot belang. Ik deed zelfstandig benchmarkonderzoek naar de rol van de GGD’en en werkte samen met onderzoeksbureau AEF aan een onderzoek naar de capaciteit infectieziektebestrijding. Om de zorg ook in de toekomst toegankelijk te houden, is samenwerking noodzakelijk. Zo hielp ik een transmurale samenwerkingsorganisatie van negen zorg- en welzijnsorganisaties met de opzet van een programma voor toekomstbestendige spoedzorg in de regio West-Brabant.

Weten wat er beweegt in de zorg?
Neem contact met ons op

Piet de Bekker
06 51 20 88 03
Mail versturen

Ed Maagdelijn
06 42 72 71 25
Mail versturen

Michiel Verkoulen
06 44 96 22 22
Mail versturen

Zorgvuldig Advies B.V. - KvK no. 83030123 - BTW no. NL 8626.98.169.B01 - IBAN: NL70 RABO 01475.17.656