profiel foto Michiel Verkoulen

Michiel Verkoulen

Michiel is een maatschappelijke ge├źngageerde econoom en ervaren adviseur voor bestuurders in de zorg. Hij leidt politiek-bestuurlijk gevoelige gesprekken en projecten voor overheden en zorgorganisaties.

Ik hou van een uitdaging, liefst een stekelig project in de zorg waarbij belangen botsen en/of een complex probleem ontward moet worden. Als een situatie losgeschut moet worden, als er een berekening of evaluatie gedaan moet worden kom ik graag. Uitgesproken maar niet ondiplomatiek met op zijn tijd een poging tot humor.

Een maatschappelijk ge├źngageerde econoom in de zorg zou ik mezelf noemen. Gericht op de goede werking en regulering van markten. Aan het eind van mijn studie sociale- en institutionele economie aan de Universiteit Utrecht, deed ik mijn afstudeeronderzoek bij de Nederlandse Mededingingsautoriteit (nu: ACM). Daar vond ik ook mijn eerste baan, op zoek naar concurrentie in de zorg en verstoringen daarvan. Na een periode als strateeg voor de Raad van Bestuur, ben ik gaan werken bij de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa). We bouwden aan het consumentenprogramma en aan toezicht visies over kwaliteit en marktmacht in de zorg. Na een korte periode bij Buitenhuis Advies ben ik in London gaan werken bij markttoezichthouder in de Britse NHS. In 2012 kwam ik terug en werd ik partner bij Zorgvuldig Advies. In mijn vrije tijd zet ik me onder meer in voor D66 en neem ik een podcast op over PSV.

Ik zet me onder meer in voor netwerksamenwerkingen in de zorg, vaak gericht op het bewaken van de toegang tot zorg. Daarnaast werk ik aan een goede en rechtvaardige werking van het zorgstelsel. Zo trad ik vier jaar lang op als Kwartiermaker Transgenderzorg in opdracht van het ministerie van VWS en Zorgverzekeraars Nederland. Ik begeleide het proces om te komen tot een bestuurlijk akkoord in de gehandicaptenzorg en smeedt regionale samenwerkingen gericht op spoedzorg en oncologie. Voor een maatschappelijke stichting berekende ik de verdringingseffecten van de overmatige winst gemaakt door een grote Amerikaanse farmaceut. Met enige regelmaat treed ik in de media op om ontwikkelingen in de zorg te duiden.

Weten wat er beweegt in de zorg?
Neem contact met ons op

Piet de Bekker
06 51 20 88 03
Mail versturen

Ed Maagdelijn
06 42 72 71 25
Mail versturen

Michiel Verkoulen
06 44 96 22 22
Mail versturen

Zorgvuldig Advies B.V. - KvK no. 83030123 - BTW no. NL 8626.98.169.B01 - IBAN: NL70 RABO 01475.17.656