profiel foto David Grim

David Grim

David is een ervaren strategisch adviseur die zich inzet om ingesleten patronen in ons denken over gezondheid, zorg en welzijn te doorbreken. Hij adviseert organisaties en netwerken over hoe zij kunnen bijdragen aan een gezonde en duurzame samenleving.

Door me vast te bijten in complexe materie en door prikkelende vragen te stellen leg ik onzichtbare verbanden bloot in ons denken, doen en laten met betrekking tot gezondheid. Ik betrek altijd (het perspectief van) burgers/patiënten en mensen uit de dagelijkse praktijk en help hen om hun eigen verandering te organiseren. Ik daag mensen graag uit om voorbij de belangen van hun organisatie en de korte termijn te denken. Ook als het spannend wordt, zorg ik dat mensen met elkaar in verbinding blijven door de gemeenschappelijke opgave (weer) centraal te stellen.

Als studie heb ik biomedische wetenschappen met een master health technology assessment aan de Radboud Universiteit afgerond. Ik werkte 6 jaar als adviseur persoonsgerichte zorg en innovatie voor het Radboudumc. Sinds 2019 ben ik adviseur bij Zorgvuldig Advies. Daarnaast ben ik actief bij de Planetary Health Hub NL.

Als initiatiefnemer en trekker van de propositie “Planetary Health en de gezonde samenleving” kijk ik naar het hele systeem van welzijn en gezondheid, van een gezonde planeet tot aan de kwaliteit van leven van mensen. Ik onderzoek en adviseer onze klanten hoe ze de wereld een beetje beter en de samenleving een stuk gezonder kunnen maken. Dat doe ik onder andere voor de Nederlandse Vereniging voor Toezichthouders in Zorg en Welzijn, waarvoor ik een denktank van 30 dertigers coördineer met als opdracht om concrete ideeën en toepassingen te ontwikkelen voor het thema “Toezien met oog voor de toekomst”.

Weten wat er beweegt in de zorg?
Neem contact met ons op

Piet de Bekker
06 51 20 88 03
Mail versturen

Ed Maagdelijn
06 42 72 71 25
Mail versturen

Michiel Verkoulen
06 44 96 22 22
Mail versturen

Zorgvuldig Advies B.V. - KvK no. 83030123 - BTW no. NL 8626.98.169.B01 - IBAN: NL70 RABO 01475.17.656