Apothekers enthousiast over meerdaagse leergang

‘De zorg moet regionaliseren’. Deze uitspraak die horen we in politiek Nederland geregeld voorbij komen. Dat we gaan regionaliseren in de zorg is een gegeven, maar hoe dat er precies uitziet is onduidelijk. BENU heeft het momentum aangrepen om haar apothekers op deze ontwikkeling voor te bereiden en heeft daarom Zorgvuldig Advies en Smelt Academy gevraagd een leergang te ontwikkelen.

In de afgelopen paar weken hebben wij bijna 200 BENU apothekers getraind. Het doel van de training was inzicht te krijgen in de bestuurlijke omgeving van de apotheek én handvatten te geven om als apotheker bestuurlijk actiever te worden in de eigen regio.

De deelnemers hebben kennis opgedaan, gediscussieerd, naar podcasts geluisterd en een directeur van een huisartsengroep bevraagd over besturen in de zorg. Ze hebben actief de bestuurlijke omgeving van de apotheek in kaart gebracht en in een casus geleerd impact uit te uitoefenen.

Waterland in tijden van een epidemie.

Als afsluiting en hoogtepunt van de anderhalve dag durende training hebben de deelnemers een serious game gespeeld. In de game deden de deelnemers ervaring op met het bepalen van het gezondheidsbeleid voor de fictieve regio Waterland. Het was ontzettend leuk om te zien dat in dit spel de opgedane kennis en vaardigheden allemaal samen kwamen.

De deelnemers hebben de training erg goed ontvangen. De training is zelfs beoordeeld met een 8,5 gemiddeld. Ook wij kijken terug op een erg succesvolle leergang met enthousiaste deelnemers en zijn benieuwd naar de acties en initiatieven van de apothekers om de zorg in de regio te verbeteren.

Mocht u na het lezen van dit bericht vragen hebben, of benieuwd zijn of wij iets voor u kunnen betekenen op het gebied van trainingen of het thema regionalisering van de zorg neem dan contact op met: marikeulehake@zorgvuldigadvies.nl of michielverkoulen@zorgvulgdigadvies.nl.

Weten wat er beweegt in de zorg?
Neem contact met ons op

Piet de Bekker
06 51 20 88 03
Mail versturen

Ed Maagdelijn
06 42 72 71 25
Mail versturen

Michiel Verkoulen
06 44 96 22 22
Mail versturen

Zorgvuldig Advies B.V. - KvK no. 83030123 - BTW no. NL 8626.98.169.B01 - IBAN: NL70 RABO 01475.17.656